Zelenilo brine o jelkama sa busenom

VIDEO K9: Građani koji su svoje domove ili radne prostorije tokom novogodišnjih praznika ulepšali jelkama sa busenom, ukoliko nemaju gde da ih zasade mogu ih vratiti u JKP Gradsko zelenilo koje će se o njima pobrinuti.

0
23

Sve veći broj građana koji vole miris prirodne jelke tokom praznika odlučuje se za kupovinu onih sa busenom kako bi na taj način sačuvali životnu sredinu i smanjili nelegalnu seču.

Mnogi od njih, međutim, nakon praznika nemaju gde da ih zasade i tako do kraja sprovedu ideju očuvanja prirode, kažu u Gradskom zelenilu.

Ideju o jelkama sa busenom, dodaje Budimčić, još pre nekoliko godina osmislili su Gradsko zelenilo i Pokret gorana grada Novog Sada.

Inače, ovih dana radnici Gradskog zelenila rade na unapređenju i uvećavanju zelenih površina u gradu, navodi Budimčić, jer je upravo period jeseni i zime, kada miruje vegetacija, najbolji za sadnju novog zelenila.

Zahvaljujući velikom broju projekata čiju je realizaciju Gradsko zelenilo započelo početkom jeseni i nastavlja sada sa njihovom realizacijom, Novi Sad će, istakla je Budimčić, na proleće biti još lepši i zeleniji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.