Zelena patrola u potrazi za uzrokom dima

VIDEO K9: Sugrađane je juče tokom jutarnjih časova uznemirio dim koji je bio vidljiv u većem delu grada. Za njegovim uzročnikom bezuspešno su tragali i vatrogasci, a u potragu za zagađivačem uputila se i Zelena patrola.

369

Još uvek nije poznat uzrok dima koji je u četvrtak ujutro zamaglio veći deo Novog Sada, zbog čega su na teren izašli i vatrogasci apelujući na sugrađane da prijave ukoliko primete odakle dolazi oblak.

021.rs preneo je i podatke automatskih mernih stanica koje u gradu beleže koncentracije štetnih materija u vazduhu, sa mernog mesta u Rumenačkoj ulici koji pokazuju da je od 8 časova došlo do znatnog porasta suspednovanih čestica PM10, prašine i sličnog, sa 40 na preko 200. Ova cifra, inače, uobičajeno iznosi 50, a do smanjenja koncentracije je došlo posle 9 časova i već oko 10 časova sve bilo skoro u granicama normale, što se poklopilo i sa vremenom nestanka oblaka nad gradom.

U potragu za mogućim uzročnikom uputila se i Zelena patrola, koja je redakciji TV Kanal 9 dostavila snimak načinjen jutros u 10 časova Industrijskoj zoni sever, u Primorskoj ulici.

Na snimku je primetan stub dima iza jednog od preduzeća za otkup euro paleta.

Televiziji Kanal 9 nije poznato da li je baš na ovom mestu nastao oblak dima koji je juče pao na grad. Gradskoj inspekciji za zaštitu životne Kanal 9 uputio je prijavu da ispitaju nalaze Zelene patrole, uz pitanje da li je uopšte dozvolje dozvoljeno ispuštanje nefiltriranog dima u atmosferu na gradskom području?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.