Zelena opcija za ekološku Srbiju

Na sledećim izborima građani Srbije imaće priliku da svoj glas daju i zelenoj opciji, čiji će se predstavnici zalagati za poštovanje zakona i rešavanje velikih ekoloških problema, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta, ekološki aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine”.

0
7

Postoji mogućnost da će ekološki pokreti koji su organizovali protest “Ustanak za opstanak” učestvovati na predstojećim izborima, mada to još uvek nije precizirano.

Ekološki problemi sa kojima se Srbija u poslednje vreme suočava na političku scenu izbacili su zelenu agendu oko koje će se, kako tvrde “zeleni” političari, okupljati pojedini pokreti i partije na sledećim izborima.

Prema istraživanju Istraživačko-izdavačkog centra Demostat o letnjim rejtinzima političkih partija u Srbiji koji su predstavili javnosti 17. avgusta, ekološka pitanja dobila su svoj politički značaj. Kako je tada rečeno, ekološka pitanja konačno u Srbiji postaju i politička pitanja, zato što određuju kakva će budućnost biti.

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine”, rekao je da će na sledećim izborima ovaj pokret, zajedno sa pokretom “Ne davimo Beograd” i strankom Nebojše Zelenovića “Zajedno za Srbiju”, ponuditi građanima mogućnost da biraju jednu zelenu opciju koja bi insistirala na poštovanju zakona, rešavanja ekoloških pitanja i čiji bi osnovni cilj  bio da više nikome ne padne na pamet da može da ljudima otima vodu, da truje, otima zemlju, i da dovodi kompanije poput Rio Tinta.

Preuzeto od KTV Zrenjanin

FOTO/KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.