Žedni na vrelom asfaltu

VIDEO K9: Letnji period i visoke temperature nepovoljno utiču na napuštene životinje koje hranu i piće, ali i zaklon od sunca, traže na ulicama grada. Udruženja koje se bave zaštitom životinja, tokom letnjih perioda imaju povećan obim posla

0
39

Najveći problem životinja na ulici tokom letnjih meseci je nedostatak vode za piće, kažu u udruženju za zaštitu životinja Novi Sad, koji ukazuju i na neodgovornost ljudi koji ih hrane, često neadekvatnom hranu koja dovodi i do uginuća napuštenih pasa i mačaka. Iz SPANS-a apeluju na sve građane da, shodno mogućnostima, na odgovoran način pomognu napuštenim životinjama

Brkić kaže da su i životinje na ulici ispaštale zbog uvođenja policijskog časa, naročito vikendom, kada ih građani nisu mogli hraniti zbog zabrane kretanja. Ona napominje da joj je poznato nekoliko slučajeva udomljavanja životinja, samo da bi se iskoristila mogućnost šetanja ljubimaca tokom policijskog časa.

Zabeleženo je više napada vlasničkih pasa na ljude nego onih napuštenih, kaže Brkić, i dodaje da su životinje na ulici “zahvalnije” i socijalizovanije od udomljenih, koje su uglavnom vezane na lancu i zatvarane. Ona takođe apeluje na sve vlasnike pasa da obrate pažnju kako će se brinuti o svojim ljubimcima tokom meseci sa visokim temperaturima.

U udruženja za zaštitu životinja kažu da im je svaka pomoć dobrodošla, ali i da svaki građanin pojedinačno može da pomogne životinjama na ulici, pre svega sipanjem vode u posude i davanjem hrane. Njih možete kontaktirati putem njihove fejzbuk stranice ili putem imejl adrese.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.