Zdravstveno-epidemiološki značaj dezinsekcije komaraca

VIDEO K9: Dezinsekcija komaraca ima izuzetno važan zdravstveno-epidemiološki značaj, rekao je tokom gostovanja u našoj emisiji Otvreni ekran, Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću preduzeća „Ciklonizacija“

0
14

U poslednje vreme se dosta polemiše oko komaraca zbog bolesti koje prenose, a u pitanju je čitav rod insekata od nekolilko stotina vrsta.

Komarci su zaista jedni od najvećih prenosnika nekoliko zaraznih bolesti, stoga dezinsekcija protiv komaraca ima veoma veliki zdravstveno- epidemiološki značaj, istakao je u našoj emisiji Otvoreni ekran, Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“ .

„Ciklonizacija“ poseduje vlastitu laboratoriju i pogone za proizvodnju preparata za zaštitu zdravlja građana od glodara, insekata i komaraca. Reč je o savremenim preparatima koje su njihovi stručnjaci razvili samostalno ili u saradnji sa istraživačima sa relevantnih domaćih naučnih institucija.

Ledene granule su nosioci biološkog preparata koji uništava samo larve komaraca.

Suzbijanje komaraca se uvek vrši na nekoj većoj površini- teritorija većeg grada, opštine ili okruga.

Dezinsekcija komaraca je akcijskog tipa, koriste se vozila sa dimnim generatorima kao i avioni.

Dezinsekciona sredstva nisu opasna za ljude i životinje, ali su opasne za pčele. Potrebno je pre svake akcije suzbijanja komaraca obavestiti pčelare kako bi preduzeli odgovarajuće mere, da ne bi došlo do uginjavanja ovih korisnih insekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.