Zdravlje – Teoriju primeniti u praksi

VIDEO K9: Dobar savet zlata vredi, naročito kada je o zdravlju reč, a zaposleni novosadskog Doma zdravlja ovakve zlatne savete delili su sugrađanima i prošle nedelje u akciji koju su realizovali na Svetski dan stanovništva.

0
39

Zdrava ishrana, fizička aktivnost, zaštita od sunca tokom leta, preventivni pregledi, samopregledi i eliminisanje faktora rizika koji dovode do oboljenja, sve su to stvari poznate našim sugrađanima, ali je problem što ih se većina pridržava malo ili nikako u cilju održavanja sopstvenog zdravlja.

Znaju to i zdravstveni radnici kojima se sugrađani svakodnevno obraćaju za pomoć ili savet.

A kada je reč o primeni u praksi, važan je kvaltet da bi se postigli željeni rezultati.

Voće je zdrava zamena za kolače i druge proizvode prepune koncentrovanog šećera, istakla je Vesna Imbronjev iz Doma zdravlja Novi Sad, a plivanje, vožnja biciklom, šetnja ili neka druga fizička aktivnost po izboru trebala bi da bude sastavni deo naše svakodnevice.

Zdravlje našeg stanovništva, na skali od 1 do 5, ona međutim ocenjuje sa 2.

Duvanski dim je u vrhu faktora rizika kada je reč o zdravlju našeg organizma, rekla je Imbronjev i podsetila da je pušačima na raspolaganju Škola odvikavanja od pušenja koju dugi niz godina uspešno organizuje Preventivni centar Doma zdravlja Novi Sad. Nova grupa biće formirana u ponedeljak, 17. jula u sobi broj 6 od 18 sati, u Domu zdravlja u Rumenačkoj ulici. Odvikavanje traje 5 dana i besplatno je.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.