Zdravlje nema cenu

VIDEO K9: Nizom akcija novosadski Dom zdravlja obeležio je danas na SPENS-u Međunarodni dan zdravlja, 7. april. Slogan pod kojim se ove godine obeležava taj datum je - ,,Promocija zdravlja tokom čitavog života''.

0
347

Akciju u popularnoj “kadici” na SPENS-u zaposleni Doma zdravlja sproveli su u cilju prevencije i edukacije građana o načinima sprečavanja raznih bolesti.

“Dom zdravlja Novi Sad, kao jedna velika kuća prevencije, trudimo se da našim sugrađanima stalno kroz razne manifestacije, aktivnosti ukažemo na to koliko je značajno da se oni pregledaju i na ovakvim manifestacijama gde kontrolišemo šećer u krvi, merimo krvni pritisak, uvek se otkriju neke nove vrednosti koje nisu znali”, rekla je Vesna Imbronjev, strukovna sestra specijalista.

Sugrađani su imali priliku da obave kontrolu šećera u krvi, visine krvnog pritiska, EKG monitoring, te da izračunaju indeks telesne mase i nauče nešto o prvoj pomoći u slučaju zastoja srca.

U akciji je učestvovao i Crveni krst Vojvodine radionicom za decu pod nazivom “Zdravlje nema cenu”, u kojoj su saznali više o tome kako da se ponašaju na bazenu, moru ili Dunavu. Mališani iz vrtića ,,Cvetić” crtali su svoje viđenje zdravlja i zdravog načina života.

Tokom ove javne manifestacije uz podelu zdravstveno-promotivnog materijala urađena je i anketa kako bi se prikupili podaci o tome koliko naši sugrađani imaju usvojene zdravstvene navike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.