Zbog “Sime štediše” opet ispao voz iz šina u Krnjači!

Nema povređenih, ali signalizacija, upozoravaju iz Sindikata, ne radi dobro pa se u poslednjih mesec dana skoro svaki dan dešavaju udesi, ovaj put, na sreću, bez žrtava.

1163

Putnički voz 2502 ispao iz šina, u železničkoj stanici Krnjača, danas 05.03.2014. godine, oko 18 časova.

Voz je iz Zrenjanina trebao da ide za Beograd.

[pull_quote_center]“Samo prisebnošću mašinovođe Kostića, koji je primetio da se skretnica ispred njega sama okreće, izbegnita je katastrofa, jer je uspeo da zaustavi voz pre grudobrana” – kaže Nebojša Nikić iz izvršne službe Sindikata srpskih železnica.[/pull_quote_center]

Iz Sindikata opominju da na ovom delu pruge već duže vreme ne radi signalizacija, pa se često dešava baš to, da se skretnica sama okrene.

Sindikalci za sve krive generalnog direktora železnice, koga nazivaju „Sima štediša“ i njegov kadar, direktora Sektora za Elektrotehničku delatnost, gospodina Jokića.

[quote_box_center]Inače, Sindikat srpskih železnica nezadovoljan je svojim rukovodstvom odavno… 

Kažu da im se posle četvorogodišnjeg nerada i nijedne započete investicije gospodina Milovana Markovića iz DS-a, dogodio, na mestu direktora, kao kadrovsko rešenje SNS-a Sima, odnosno Dragoljub Simonović, koga zovu i Sima Ciganin. Za njega tvrde je je “dovukao preko sedamdeset svojih prijatelja, stranačkih kolega i raznoraznih protuva, bez adekvatne školske spreme, sa kupljenim diplomama raznih jeftinih menadžmenata”. 

Kao “loše Simino kadrovsko rešenje” spominju i Sašu Jokića. Njega opisuju kao Crnogorca, rođenog u Plavu, koji je završio višu školu u Raškoj i neki fakultet u Čačku, sa svega sedam godina staža na Železnici i dodaju da se nikada nije desilo da energetičar, sa tako malo staža, bude direktor sektora za ETP, čime je direktno ugrožena bezbednost saobraćaja..[/quote_box_center]

Upravo zbog njih se, navode, dešavaju vrlo često udesi na železnici.

[pull_quote_center]“Na železnici u zadnjih mesec dana skoro svaki drugi dan dešavaju se neki udesi, a biće ih još dok neko ne shvati za ozbiljnim UPOZORENJA da je na železnici ovakvim katastrofalnim poslovanjem nestručnog rukovodstva ugrožena bezbednost saobraćaja” – navodi Nikić.[/pull_quote_center]

Kažu da je sva sreća pa vozovi idu sporo, inače bi se dešavale katastrofe nesagledivih razmera. Smatraju da je krajnje vreme da se ovome stane na put i da železnica treba da postane jedan bezbedan sistem za prevoz putnika i robe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.