Zbog propusnica kraće u kafićima

VIDEO K9: Zbog odluke o obaveznom posedovanju kovid propusnica za boravak u ugostiteljskim objektima posle 22 časa, veliki broj ugostitelja odlučuje se za skraćenje radnog vremena kako bi izbegli kažnjavanje za nepoštovanje ove mere koje je počelo u ponedeljak.

0
8

Od 25. oktobra počelo je kažnjavanje ugostitelja, kao i lica koja borave u zatvorenim lokalima koje inspekcija zatekne posle 22 časa bez kovid propusnice, pa su mnogi ugostitelji skratili radno vreme do tog ograničenja.

Predviđena kazna za pravno lice je 300.000 dinara, preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, kovid redara 30.000, a gost zatečen bez propusnice u objektu moraće da plati 5.000 dinara.

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Milenko Miljić ističe da će ove mere ponovo najviše pogoditi noćne klubove, od kojih su mnogi, prema našim saznanjima, otkazali zakazane svirke i žurke i takođe skratili  radno vreme do 22 časa.

Podsetimo, kovid propusnica kao i digitalni sertifikat, objedinjuje podatke o vakcinaciji, svim testiranjima i preležanom Kovidu-19, a građani je mogu dobiti putem e-Uprave ili je uz lična dokumenta podići na šalterima Pošte Srbije.

Pri ulasku u ugostiteljske objekte nakon 22 časa potrebno je pokazati kovid propusnici na papiru ili na telefonu u digitalnom formatu, a prilikom kontrole kovid radari skeniraju QR kod ili proveravaju ispravnost druge potvrde.

Kada je testiranje u pitanju, građani posebno moraju da povedu računa gde obavljaju testiranje, jer u ovom trenutku jedino validan dokument koji dolazi iz državnih laboratorija, jer se u sertifikat upisuju isključivo njihovi podaci.

Predsednik Udruženja ugostitelja naglasio je i da ovakve mere samo otežavaju ugostiteljima jer im smanjuju prihode zbog čega su i dalje jedan od sektora koji je najviše pogođen i oštećen zbog pandemije korona virusa, ali da im ništa drugo ne preostaje nego da se prilagođavanju u postojeću situaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.