Zbog Makedonije zasedao Biro za koordinaciju službi bezbednosti

U Vladi Srbije održana je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti koju je premijer Aleksandar Vučić sazvao sinoć, posle eskalacije krize u Makedoniji.

292

Odmah nakon izbijanja sukoba u Makedoniji, Vučić je zakazao sednicu Biroa. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je pred sednicu da će ključna tema biti ono što su bezbednosne službe preduzele da zaštite građane Srbije.

“Ne očekujemo da bilo ko ugrozi bezbednost Srbije, ali smo spremni, ako to bilo kome padne na pamet, da snažno odgovorimo”, rekao je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

On je pred sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao da će ključna tema biti šta je to što su bezbednosne službe preduzele da zaštite građane Srbije .

Odgovarajući na pitanja novinara,on je rekao da se u poslednjih nekoliko godina intezivno radi na tome analizi i proceni svih mogućih scenariji u državama u okruženju koje su pokazale znake nestabilnosti.

“Preduzete su mere da građani Srbije ne moraju da brinu. Oprezni smo već godinama zbog situacije na južnim granicama”, rekao je Stefanović. 

Ministar je dodao da je država razvila mehanizam sa policijom, vojskom i bezbednosno-informativno agencjiom i ti štabovi svakodnevno zasedaju, donose određene mere kojima se štiti naša granica.

Premijer je sinoć u izjavi za Tanjug ocenio da ono što se događa u Makedoniji se tiče svih koji žive na ovom prostoru, apelovao na smirivanje situacije i pozvao građane Makedonije da sve probleme rešavaju mirno, razgovorom. (RTS, RTV)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.