Završni radovi na mostu preko Kanala DTD

VIDEO K9: Novosađani će uskoro Kanal Dunav – Tisa – Dunav moći da pređu na još jednom mestu. Naime, privode se kraju radovi na ovom novom mostu, koji predstavlja najzahtevniju celinu u okviru četvrte deonice Bulevara Evrope, čime Novi Sad dobija još jedan izlaz na auto-put Subotica Beograd.

457
Izgradnja mosta obavlja se u okviru završetka Bulevara Evrope i teče po predviđenoj dinamici.
Osim što je izgrađen sam most, završeni su i delovi prilazne konstrukcije mostu od prednapregnutog armiranog betona, a u toku su radovi na izradi prilaznih konstrukcija mostu koje se izvode sistemom „armirane zemlje,“ što podrazumeva izradu nasipa od peska sa postavljanjem vertikalnih betonskih panela.
Most se nalazi na strateški važnom saobraćajnom pravcu za Novi Sad, a ovo je prema rečima nadležnih jedna od najvećih investicija u ovoj godini.
Radovi su počeli 1. avgusta 2014. godine, izvođači su firme iz Beograda i Šapca, a ugovorena vrednost posla je 656.838.785 dinara. U narednom periodu sledi čišćenje gradilišta i uređenja obala.
Nadležni takođe napominju da se intenzivno završava izgradnja ove saobraćajnice, navodeći da će u narednom periodu ekipe građevinaca početi realizaciju signalizacije i opreme, kako bi do kraja godine ceo Bulevar bio otvoren za saobraćaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.