Završeni “Prolećni Brankovi dani”

VIDEO K9: Manifestacijom na Stražilovu juče su u Sremskim Karlovcima završeni "Prolećni Brankovi dani", ove godine u znaku jubilarnih 200 godina od rođenja našeg velikog pesnika.

0
22

Susretom pesnika i umetnika na Stražilovu, u Sremskim Karlovcima su juče završeni “Prolećni Brankovi dani”, koji su ove godine u znaku obeležavanja 200-godišnjice rođenja velikana naše poezije.

Tom prilikom, episkop sremski Vasilije služio je pomen Branku Radičeviću, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je venac na Brankov grob i recitovao stihove svoje pesme „Brankov brod“.

Poezija Branka Radičevića i dela jednog od najvećih pesnika sa ovih prostora nikada neće niti mogu biti zaboravljena, a u vremenu pred nama zajednički ćemo se truditi da ona budu inspiracija i ideja vodilja budućim generacijama, poručeno je danas sa Stražilova.

„Stražilovo je kultno mesto u našoj poeziji i kulturi, naše pismenosti i našeg duha, mesto koje mi iz Brankovog kola svake godine pohodimo – to je čuvena stražilovska linija pevanja, po kojoj smo poznati u svetu. Branko Radičević je ostavio grandiozan trag u srpskoj kulturi“, istakao je Nenad Grujičić, predsednik Brankovog kola.

Stihove pesama nadahnutih Brankovim delom na ovoj manifestaciji kazivali su dramski umetnici i pesnici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.