Završene OI: SAD najuspešnije, Srbija 32.

Ceremonijom zatvaranja okončane su letnje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a košarkaška selekcija SAD je u poslednjoj takmičarskoj utakmici na Igrama donela svom olimpijskom timu 46. zlatnu medalju pobedom nad Srbijom od 96:66.

345

Olimpijski tim SAD osvojio je 121 olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, od kojih 46 zlatnih, 37 srebrnih i 38 bronzanih, 10 medalja više nego na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Olimpijski tim Velike Britanije je na drugom mestu, pošto je osvojio 67 medalja, od kojih 27 zlatnih, 23 srebrne i 17 bronzanih.

Kina je osvojila 70 medalja, ali manje zlatnih od Velike Britanije, pa je treća u generalnom plasmanu. Kineski takmičari osvojili su 26 zlatnih medalja, 18 srebrnih i 26 bronzanih.

Rusija je četvrta u poretku sa 56 medalja, od kojih 19 zlatnih, 18 srebrnih i 19 bronzanih. Rusija je u Riju bila desetkovana, pošto nisu nastupili njeni atletičari, zbog suspenzije Atletskog saveza zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno podržavala i prikrivala država.

Olimpijski tim Srbije osvojio je osam medalja, dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane, i zauzeo je 32. mesto.

Hrvatska je na 17. mestu sa 10 medalja, od kojih pet zlatnih, a Slovenija je 45. sa četiri medalje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.