Završena prva faza radova na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu

VIDEO K9: Završena je prva faza radova na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, a deo objekta biće u funkciji krajem januara, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

0
106

U toku su završni radovi na opremanju prvih 10.000 kvadratnih metara Naučno-tehnološkog parka namenjenih za 3.000 studenata i 400 profesora, docenata i asistenata Fakulteta tehničkih nauka, koji će početi da koriste ovaj objekat krajem januara.

Ranije je, inače, bilo najavljeno da će studenti pojedinih smerova krenuti da od 1. oktobra pohađati nastavu u novom objektu.

Preostalih 20.000 kvadratnih metara po završetku biće u 2020. godini iznajmljeno startap i IT kompanijama. Objekat sa ukupno 30.000 kvadratnih metara koristiće Fakultet tehničkih nauka, startap kompanije i naučni instituti čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Reč je o zajedničkom projektu Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, vrednom 26 miliona evra. Grad Novi Sad finansira opremanje okoline parka.

Pokrajina je, inače, formirala i preduzeće Društvo sa ograničenom odgovornošću Naučno-tehnološki park koje će preuzeti upravljanje objektom.

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka, saopšteno je iz Pokrajinske vlade, višestruko je značajna, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.