Završena “Košnica prijateljstva”

VIDEO K9: Kamp za decu bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja pod nazivom "Košnica prijateljstva" koji je trajao od 9. do 22. avgusta na "Begečkoj jami", završio se proteklog vikenda.

118

Jubilarni 15. sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva” za decu bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja, koji je u parku prirode „Begečka jama“ organizovalo Udruženje građana Košnica, uspešno je završen proteklog vikenda.

Ove godine kamp je ugostio više od stotinu mališana iz Dečjeg sela “Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, kao i ustanova za nezbrinutu decu sa Kosova i Metohije, svratišta, te iz programa “Jačanje porodice”.

Mališani su bili raspoređeni u dve smene, a o njima je brinulo tridesetak vaspitača, predavača, animatora i volontera. Tokom boravka u kampu deca su uz druženje imala prilike da učestvuju u različitim kreativnim radionicama, poput lutkarske, plesne i muzičke, kao i da se oprobaju u sportskim disciplinama, plivanju, odbojci, košarci, fudbalu, bejzbolu, penjanju i drugim.

Uporedo sa Kampom, odvijao se i mali pozorišni festival “Pozorište na otvorenom Radosno detinjstvo” gde su mališani u večernjim satima uživali u predstavama pozorišnih trupa, gledali majstorije mađioničara i animatora, ali i učestvovali u pozorišnim radionicama.

Podsetimo, udruženje građana “Košnica” osnovano je 16. oktobra 2005. godine u Novom Sadu kao humanitarno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana kako bi dali svoj doprinos da deci bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja, ali i onima iz socijalno ugroženih porodica budu pruženi kvalitetni uslovi za život i integracija u društvenu zajednicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.