Završena prva faza parkinga u Save Kovačevića

VIDEO K9: Prva faza radova na rekonstrukciji parkinga u ulici Save Kovačevića u Novom Sadu je završena, a sugrađanima je sada na raspolaganju 112 parking mesta.

0
13

Završena je prva faza radova na izgradnji i rekonstrukciji parkirališta u ulici Save Kovačevića, koja je započeta početkom juna.

Ova prva faza radova obuhvatila je deo ulice Save Kovačevića od Bulevara kralja Petra Prvog do Ulice Berislava Berića. Građanima je na raspolaganju 112 parking mesta, od kojih su dva parking mesta namenjena za osobe sa invaliditetom.

Ovi radovi uzrokovali su zabranu i preusmerenje saobraćaja, što je povremeno stvaralo gužve u ovom delu grada, ali se to, prema rečima naših sugrađana, na kraju isplatilo.

U ovoj fazi radova urađeno je 600 kvadratnih metara pešačke staze, a rekonstruisano je i 450 kvadratnih metara saobraćajnice. Postavljeno je parkiralište za bicikle, a izgrađeno je i 50 tzv. „baštica” oko postojećih stabala koja su u potpunosti sačuvana, što će im omogućiti nesmetan rast i razvoj. Iz JKP Parking servisa je saopšteno da je rok za završetak kompletnih radova šest meseci.

Radovi se nastavljaju, u delu od Ulice Berislava Berića do Bulevara Jaše Tomića. Nakon završetka ovih radova građani će, pored rekonstrukcije postojećih, dobiti i 60 novih parking mesta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.