Završen protest osmaka ispred Ministarstva prosvete

Protest učenika osmih razreda osnovnih škola koji je održan danas ispred Ministarstva prosvete Srbije u Beogradu je završen, a okupljeni osmaci pokupili su flašice vode i pakovanja hrane ostala tokom protesta ispred tog ministarstva i razišli se, prenosi agencija Beta.

0
182

Nekoliko stotina učenika osmog razreda okupilo se danas ispred zgrade Ministarstva prosvete u Beogradu protestujući zbog odlaganja ispita iz matematike, do kojeg je došlo zbog toga što su uoči testa koji je trebalo da bude jutros, objavljeni njegovi delovi.

Učenici osmog razreda i njihovih roditelji nakratko su danas oko 14 časova blokirali Trg Slavija u Beogradu, a potom su u protestnoj šetnji išli Ulicom kralja Milana kroz centar Beograda i nazad do Ministarstva prosvete.

Delegacija roditelja učenika koji su protestovali ispred Ministarstva prosvete u Beogradu, zahtevajući da mala matura bude poništena, ušli su danas u zgradu Ministarstva, ali im je obezbeđenje saopštilo da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da razgovara s njima.

Roditelji su naveli da će se u tom slučaju na dan ispita doći sa svojom decom u škole, ući u učionice i bojkotovati test.

Prema njihovoj oceni, ministar nije smeo da da ode iz zemlje na dan polaganja završnog osnovnoškolskog ispita i da bi nakon ovih dešavanja trebalo da podnese ostavku.

I ispred Gradske uprave u Kruševcu je tridesetak osmaka tražilo poništavanje završnog ispita. Oni su zatražili da se ne polažu preostala dva testa u okviru završnog ispita, odnosno da završni ispit bude poništen jer smatraju da je to najpravednije. Skup su organizovali preko društvenih mreža, a protest im je prekinula jaka kiša.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da “u ovom trenutku” ne vidi razlog zbog kojeg bi podneo ostavku posle današnje afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature na društvenim mrežama. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.