Završen novi objekat u Domu za duševno obolela lica u Starom Lecu

VIDEO K9: U Domu za duševno obolela lica u opštini Plandište izgrađen je novi objekat koji su juče obišli predstavnici Pokrajinske vlade.

0
144

Pokrajina je zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima je, prema rečima njenog direktora, Marka Blagojevića, zajedno sa Pokrajinom u ovoj i drugim oblastima realizovala projekte vredne dve milijarde dinara u 28 opština i gradova u Vojvodini.

Dom za duševno obolela lica „1. oktobar“ je ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata. Kapacitet mu je 550 korisnika, a objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i sagrađen je novi.

Mirović je podsetio da Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Pripremljen je, prema njegovim rečima i projekat za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.