Završen još jedan uspešan program prekvalifikacije

VIDEO K9: Ukupno 100 polaznika Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama dobilo je sertifikate za uspešno okončane tečajeve prekvalifikacije iz oblasti turizma.

852

Polaznici su osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a neki su već nakon svečane dodele diploma dobili i priliku za poslovni angažman.

U okviru programa „Dani otvorenih vrata“ u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad, predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veštine- Znanje svima“ , čiji nosilac je stručna služba za realizaciju Programa privrednog razvoja Vojvodine, a koji finansijski pomažu Evropska unija i Austrijska razvojna agencija .

Tom prilikom obeležena je i dvogodišnjica osnivanja centra i svečano su uručeni sertifikati polaznicima tromesečne obuke za ugostiteljske, pekarske, mesarske i poslastičarske veštine, koje su inače označene kao deficitarne, odnosno za kojima postoji potreba kod novosadskih poslodavaca.

Kroz edukativni centar u industrijskoj zoni koji je počeo sa radom pre dve godine, prošlo je blizu 3 000 polaznika. Centar je obuku i prekvalifikaciju ponudio Nacionalnoj službi za zapošljavanje, pošto je jedan od najvećih problema proteklih godina bila nesaglasnost između potreba poslodavaca i obrazovnog sistema koji decenijama produkuje radnu snagu neodgovarajućih profila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.