Završen inspekcijski nadzor dela snaga za hitno reagovanje

VIDEO K9: Provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije za hitno reagovanje koja je počela znakom za uzbunu u Operativnom centru Vojske Srbije pre četiri dana, završena je juče na više lokacija širom Srbije.

0
429

Vanrednom inspekcijom dela snaga za hitno reagovanje obuhvaćen je deo snaga iz Specijalne brigade i Vojne policije, a inspekcijski nadzor je vršen na više lokacija u Srbiji.

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je da je ovako kompleksan vid provere snaga izvršen je prvi put nakon više decenija.

“Na različitim lokacijama, u isto vreme, proveravane su sposobnosti više jedinica u sastavu snaga za hitno reagovanje. Sa ovakvom praksom nastavićemo i ubuduće, jer se pokazalo da se na ovaj način podižu operativne sposobnosti Vojske Srbije”, istakao je ministar Đorđević.

Provera sposobnosti dela snaga za hitno reagovanje završena je izvođenjem dnevno noćnih bojevih gađanja na strelištima i poligonima u blizina Bojnika, Valjeva i Vršca.

U Inspektoratu odbrane je izvršena i analiza vanrednog inspekcijskog nadzora kojom je rukovodio direktor Inspektorata odbrane general-major Goran Radovanović, koji je konstatovao da su snage za hitno reagovanje u potpunosti odgovorile svim zahtevima inspektora i pokazale zavidan nivo osposobljenosti za izvršenje složenih zadataka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.