Završen I upisni rok

VIDEO K9: Na Novosadskom univerzitetu završen je prvi upisni roku u kojem je željene fakultete upisalo nešto više od 6.800 studenata, od kojih je 4.600 finansirano iz budžeta Republike Srbije.

0
41

ONakon što je oko 6.800 brucoša upisano u prvom upisnom roku, najviše budžetskih mesta ostalo je na Prirodno matematičkom fakultetu, čak 300, ali upražnjenih budžetskih mesta ima i na drugim fakultetima Univerziteta u Novom Sadu.

Najveće interesovanje, kao i u prethodnim godinama, bilo je za Fakultet tehničkih nauka i Medicinski fakultet, na kojima je ostalo svega nekoliko slobodnih budžetskih mesta za naredni upisni rok.

Prorektorka Podunavac Kuzmanović ističe da je na Novosadskom univerzitetu za drugi upisni rok ostalo još oko 2.400 slobodnih mesta od čega oko 800 budžetskih. Najviše slobodnih mesta preostalo je na Prirodno-matematičkom, Pravnom i Poljoprivrednom fakultetu.

Termini prijava za drugi upisni rok na Novosadskog univerzitetu su 1. i 2. septembar, dok su prijemni ispiti zakazani za 3. i 4. septembra, izuzev na Akademiju umetnosti gde prijemni ispiti traju do 11. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.