Završen deo infrastrukture u Jugovićevu

VIDEO K9: Ovog meseca završena je izgradnja saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u okviru opremanja stambenih blokova 1 i 2 u novosadskom naselju Jugovićevo, gde je u toku izgradnja stambenih blokova za bezbednjake, objavila je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

0
195

Novi Sad je trenutno najveće gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti, projekta od nacionalnog značaja.

Na lokalitetu Jugovićevo izvode se radovi na izgradnji 12 stambenih objekata za kolektivno stanovanje, sa ukupno 1.972 stambene jedinice.

Izgradnju stambenih objekata, komunalnu i ostalu infrastrukturu unutar stambenog kompleksa finansira Republika Srbija, dok Grad Novi Sad investira izgradnju infrastrukture do granice stambenog kompleksa, za šta su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 1,4 milijarde dinara, navode u Upravi za za građevinsko zemljište i investicije.

Tokom marta meseca završeni su radovi na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u okviru opremanja stambenih blokova 1 i 2 na lokalitetu Jugovićevo.

Vrednost investicije iznosi skoro 331 milion dinara. U okviru ovih radova izgrađeno je šest saobraćajnica u ukupne dužine 1,3 km, sa 610 parking mesta, kao i 1,8 km pešačkih i 314 metara biciklističkih staza. Novoizgrađene saobraćajne površine osvetljavaće 57 stubova javne rasvete, a kompletan prostor je i hortikulturno uređen, precizirano je na sajtu Uprave.

Navedeno je i da su u toku radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom za potrebe opremanja stambenih blokova 3, 4 i 5, a vrednost ove investicije je oko 560 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.