Zatvoreni bazeni na SPENS-u i na Klisi

Nakon što je potvrđena neispravnost vode na bazenima SPENS-a, na zahtev grada Novog Sada zatvoren je i bazen na Klisi, dok ne bude utvrđena zdravstvena ispravnost vode u njemu. Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao i da očekuje da direktor SPENS-a Milan Jarić podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode.

0
238

Grad Novi Sad zahtevao je zatvaranje bazena u Sportskom centru “Slana bara”, s obzirom na to da je utvrđeno da voda u bazenima SPENS – a nije zadovoljavajućeg kvaliteta, a nakon sastanka koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Miloš Vučević bazen je i zatvoren.

Odluka o zatvaranju bazena na ”Slanoj bari”, kako je saopšteno nakon sastanka, mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku. Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje, i po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.

“Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju, i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi”, istaknuto je na sastanku.

Bazeni će, kako je rečeno, biti zatvoreni sve dok se ne obezbede normalni uslovi za rad.

Portal 021 ranije je preneo tvrdnju da je SPENS sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima hemijskim jedinjenjem trihalometan, nakon što je to preduzeće kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti navelo havariju na elektromreži.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.