Zatvorena studentska menza

VIDEO K9: U restoranima Studentskog centra dnevno se pripremi i posluži oko 8.000 obroka, a uslugu ishrane u studentskim restoranima koristi oko 12.000 studenata. Za studente na budžetu ishrana u menzama je najjeftinija, a ona na Bulevaru Mihajla Pupina odnedavno je zatvorena.

767
Odluka o zatvaranju menze na Bulevaru Mihajla Pupina posle manje od mesec dana  
rada izazvala je nezadovoljstvo studenata kojima je ta menza bila najbliža.
 
 “Znači, s obzirom da je Zakonom o budžetskom sistemu predviđena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, trenutno nismo u mogućnosti da primimo dovoljan broj radnika da bi nam nesmetano funkcionisala sva tri restorana”, pojasnila je Aleksandra Ćulibrk, pomoćnik direktora za ishranu.
Prema rečima studenata, ovaj restoran je bio posebno značajan za one sa Akademije umetnosti, čija se predavanja održavaju u prostorijama na Petrovaradinskoj tvrđavi, te je menza broj 1 najbliža.
“Iz tog razloga smo zatvorili naš najmanji restoran, restoran broj 1, koji se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina broj 20. Zašto kažem najmanji restoran? Zato što je taj restoran radio samo za vreme ručka i samo radnim danima, znači on vikendom nije radio”, rekla je Ćulibrk.
U studentskim restoranima se na godišnjem nivou, prema njenim rečima, pripremi preko 1.500.000 obroka, dok se u tom restoranu pripremalo manje od 5% obroka. Kada se bude ukazala mogućnost i pronašlo kadrovsko rešenje, navela je Ćulibrk, menza broj 1 će biti ponovo otvorena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.