Zatvoren aerodrom “Nikola Tesla”

VIDEO K9: Odlukom Vlade beogradski aerodrom "Nikola Tesla" zatvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

11

Među novim odlukama čiji je cilj suzbijanje širenja Kovid – 19 virusa je i obustava do daljnjeg međunarodnog putničkog avio-saobraćaja sa aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu.

Odluka je stupila na snagu u podne.

Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom.

Doneta je i odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, naročito u periodu vanrednog stanja.

Premijerka je sinoć izjavila da srpske državljane iz inostranstva očekuje krivično gonjenje ukoliko, usled nesprovodjenja mera samoizolacije, zaraze ili izazovu smrt drugog lica od korona virusa.

U Srbiju se od 14. marta i pored apela vlasti, do srede vretilo više od 65.000 građana, rekla je Brnabić i dodala da se razmišlja o zatvaranju srpskih granica za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva, ali da u ovom trenutku nema ustavnog načina da se to sprovede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.