Zatvara se Hotel “Park”: Promenjen vlasnik, postaje deo svetskog lanca hotela

Hotel "Park" će početkom sledeće godine prestati sa radom, saznaje 021.rs.

0
136

Međutim, zatvaranje će označiti i novi početak, piše portal 021.rs 

Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, “Park” će nakon rekonstrukcije nastaviti da posluje kao deo svetskog lanca hotela. 

Nezvanično, hotel je promenio vlasnika i više neće biti u vlasništvu porodice pokojnog Ratka Butorovića, koja će zadržati deo preduzeća i nastaviće da upravlja Hotelom “Leopold” na Petrovaradinskoj tvrđavi.

“Park” bi trebalo da postane deo poznatog svetskog lanca hotela, ali će informacija o tome biti saopštena narednih nedelja.

Zvaničan podatak o novom vlasniku još uvek nije objavljen, ali bi uskoro trebalo da postane javno dostupan, jer je podnet i zahtev za upis u Katastar nepokretnosti.

Međutim, ukoliko se pogledaju izveštaji sa sednica Skupštine akcionara, vidi se da je HTUP “Park” pre nekoliko meseci uzeo zajam od kompanije “Inobačka” u iznosu većem od 441 milion dinara, kako bi bio otplaćen kredit. U dokumentaciji je zgrada Hotela “Park” upisana kao izvršna vansudska hipoteka. 

Na poslovanje hotela uticala je i pandemija, pa je u avgustu 2020. godine, na neko vreme, prestao da prima goste. U januaru prošle godine uzet je kredit od 3,7 miliona evra, o čemu je 021.rs pisao na OVOM LINKU.

Kog obima će biti rekonstrukcija, kao i šta će biti sa postojećim objektima, poput čuvenog kluba “Dandy” ili Titovog apartmana, još uvek nije poznato. 

Hotel ima 225 soba i apartmana, sedam sala, dva restorana, dva bara, bal dvoranu, dve diskoteke, velnes centar i 350 parking mesta. Sadašnja zgrada je dograđena 1981. godine, kraj objekta koji je sagrađen 1961.

FOTO/Facebook

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.