Zašto su utihnuli protesti?

VIDEO K9: Građani pojedine poteze opozicioih lidera tokom protesta očigledno nisu prihvatili, što je jedan od razloga zbog kojih su utihnuli protesti u Srbiji, ocenio je novinar Lav Pajkić.

0
86

Pojedini politički analitičari su ocenili da su se sve ideje opozicionih lidera koji su se priključili građanskim protestima i pokušali da se nametnu kao vođe, svele na bojkot institucija i pretnju neizlaskom na izbore.

Prema istim ocenama protesti nisu utihnuli zbog leta i godišnjih odmora, već zbog toga “što narod neće one koji ih organizuju, posebno one koji se koriste nasilnim metodama”.

Novinara Lava Pajkića smo zamolili da odgovori na pitanje kako ocenjuje trenutno raspoloženje onih koji su protestovali prethodnih meseci i da li se može reći da su protesti doneli nekakav rezultat

“Mislim da su dosta opozicioni lideri pokušali da se nametnu, postojala je takozvana “igra prestola”, da tako kažemo, u toj čitavoj situaciji gde je svako hteo da bude lider pa su se sabotirali između sebe, mislim, samo toliko je bilo stvari u to vreme, apropo te teme, da ja više ne znam koje vrste spletki se nisu tu događale. Ljudi, generalno, mislim da su to primetili i možda ljudi koji su opoziciono orijentisani neke korake nisu prihvatili, kao što je možda bio taj upad u RTS i bilo koji da kažemo, neki agresivniji postupak. Mislim da je to neke ljude, koji su imali neku zdravu ideju oteralo od tih protesta”, kazao je Pajkić.

Antivladini protesti su počeli 8. decembra u Beogradu nakon što je Borko Stefanović, pretučen u Kruševcu uoči održavanja tribine opozicionog Saveza za Srbiju. Učesnici protesta traže stvaranje fer izbornih uslova, omogućavanje nezavisnosti rada kontrolnih tela, stvaranje uslova za povratak opozicije u parlament i otvorenost javnih servisa za opoziciju.

Organizatori su najavili da proteste u narednom periodu neće obustaviti kao i da će nastaviti sa pritiskom na aktuelnu vlast. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.