ZAŠTO SU I GRAĐANI DUŽNI DA ČISTE SNEG?

(VIDEO K9) Kad počnu prve zimske padavine građani, kao i pravna lica, dužni su da čiste sneg i led sa trotoara i prilaznih puteva koje koriste ispred svojih domova i poslovnih objekata. Od izuzetne je važnosti da se svi pridržavaju ovih pravila kako bi se smanjio broj zimskih nezgoda i lakše održao grad u funkcionalnom stanju tokom ovog perioda.

750

Građani su obavezi da sa krovova objekata u kojima žive ili rade uklanjaju sneg i led koji predstavljaju opasnost po prolznike, ali i sam objekat. Takođe, sneg i led treba odlagati tako da ne ometa saobraćaj ili ne preprečuje trotoar pešacima.

[quote_box_center] Ispunjavanje ovih obaveza od velikog je značaja za ceo grad. Ukoliko bi svaki građanin redovno i uredno ispunjavao ovu svoju obavezu, funkcionisanje grada tokom perioda intenzivnih zimskih padavina ne bi se dovodilo u pitanje.[/quote_box_center]

Ove obaveze građani i pravna lica imaju na osnovu Odluke o uređenju grada i Odluke o kućnom redu stambenim zgradama. Kazne za neobavljanje obaveza iznose pet hiljada dinara za fizička lica i 20 hiljada za skupštine stanara. U pravnim licima koja neispune ove obaveze predviđena je kazna za odgovorno lice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.