Zaštita zelenih područja Vojvodine

VIDEO K9: Sednica Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine održana je danas i na dnevnom redu bilo je pet tačaka. Usvojeni planovi biće prosleđeni Skupštini Vojvodine na razmatranje i usvajanje. Podsetimo, sednica Skupštine Vojvodine zakazana je za sredu u 10 sati.

0
344

Svih pet tačaka dnevnog reda o kojima su članovi Pokrajinskog odbora za urbanizam danas raspravljali, veoma su važne, ocenila je predsednica odbora Branislava Jeftić.

U prvoj od njih se radi o donošenju prostornog plana područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta I (prvog) reda broj 24 Subotica-Zrenjanin-Kovin, a ostale četiri govore o pristupanju izradi prostornog plana.

“Što je vrlo bitno za zaštitu životne sredine i da zaštitimo zelenilo, pristupamo izradi prostornog plana da bismo zaštitili određena područja. To su “Ponjavica”, “Jegrička”, “Potamišja” i revitalizacija kanala Begej”, rekla je Branislava Jeftić iz Odbora za urbanizam APV.

Donošenjem prostornih planova, kako je navela, pokrajina će zaštiti određena područja na svojoj teritoriji kao da su u pitanju nacionalni parkovi i sačuvaće se zelena područja od bilo koje devastacije i urbanizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.