Zaštita reproduktivnog zdravlja mladih

VIDEO K9: U toku je projekat Doma zdravlja Novi Sad „Kontracepcija kao mera zaštite reproduktivnog zdravlja mladih“.

0
23

U cilju povećanja svesti mladih o značaju prevencije, a time i smanjenju neželjenih posledica u toku je realizacija projekta „Kontracepcija kao mera zaštite reproduktivnog zdravlja mladih“ koji Dom zdravlja Novi Sad realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Lekari na specijalizaciji iz ginekologije i akušerstva, dr Katanić Filip, dr Kalember Sandro i dr Katanić Teodora održavaju predavanja učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih skola na teritoriji grada Novog Sada. Cilj projekta je, navode iz DZNS, da se procene znanja, informisanost i stavovi adolescenata o reproduktivnom zdravlju, kao i njihova edukacija kako bi usvojili znanja i veštine potrebne za preuzimanje odgovornosti i donošenje odluka o svom seksualnom zdravlju i prvenstveno razmišljanje o svojoj budućnosti.

Ovim projektom fous je postavljen na sticanje pozitivnih stavova o sopstvenoj vrednosti i rešavanju problema sa kojima se adolescenti svakodnevno susreću, prevenciju polno prenosivih bolesti i neplaniranih trudnoća, preventivne ginekološke preglede, kao i odabir odgovarajuće kontraceptivne metode kako bi se očuvalo reproduktivno zdravlje i potencijal mladih, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.