Zaštita Carske bare od požara

VIDEO K9: U Pokrajinskoj vladi potpisan je ugovor vredan 4 miliona dinara za realizaciju projekta kojim je predviđena izrada plana zaštite od požara za Specijalni rezervat prirode "Carska bara".

0
54

Ugovor za realizaciju projekta kojim je predviđena izrada plana zaštite od požara za Specijalni rezervat prirode „Carska bara“, kao i rekonstrukcija protivpožarnog puta i nabavka opreme za gašenje požara u tom zaštićenom prirodnom dobru, potpisali su danas v.d. direktora Ustanove „Rezervati prirode Zrenjanin“, Jasna Jovanov i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nemanja Erceg.

Erceg je dodao da u periodima suše ili nakon skidanja poljoprivrednih useva, neodgovorni pojedinci pale svoja strnjišta pa dolazi do požara, poput onog iz 2018. godine. Projektom za koji su Rezervati prirode Zrenjanin dobili 4 miliona dinara na ovom konkursu je predviđena izrada plana zaštite od požara, uređenje protivpožarnih puteva i nabavka mobilne opreme koja će služiti upravljaču za interventne situacije.

Ovo kapitalno ulaganje je veliki pomak u zaštiti Carske bare, rekla je v.d. direktorke Ustanove Rezervati prirode Zrenjanin.

Na nekoj od narednih sednica Skupštine Vojvodine biće, prema rečima pokrajinskog sekretara, proglašena nova zaštićena dobra na teritoriji pokrajine, a biće donet i novi Prostorni plan posebne namene za Specijalni rezervat prirode Carska bara, gde su predviđeni novi sadržaji, kao što je izgradnja vizitorskog centra. Krajnji cilj je, kako je naveo, da se na teritoriji Vojvodine i cele Srbije unaprede zaštićena prirodna dobra i poveća procenat proglašenih prirodnih dobara, u skladu sa poglavljem 27.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.