“Zastave budućnosti” u Kreativnom distriktu

VIDEO K9: Novoformirani objekat ''Radionica'' u Kreativnom distriktu u Novom Sadu započeće svoj život programom ''Zastave budućnosti'' koji će danas predstavljen javnosti.

0
57

Zapušteni prostor industrijskog nasleđa u Novom Sadu pretvoren je u autentičan Kreativni distrikt, kao što je i obećano na ”Forumu” 2017. godine, rečeno je danas na predstavljanju programa “Zastave budućnosti” koji će od 28. do 30 aprila biti održan u novooformljenom objektu ”Radionica”.

U okviru tog programa, kako je rečeno, biće upriličeno 70 događaja mladih umetnika koji podrazumevaju plesne tačke, koncerte, performanse, radionice, predstave i izložbe. Predstaviće se i više od 30 muzičara iz cele Evrope kroz najrazličitije žanrove. Pored mladih džez sastava iz sedam Evropskih prestonica kulture, nastupiće i Sabolč Bognar, Turbodžez, Frontlajn Vajbers, Kene Beri, Nihil, Zoi, Šajzerbiterlemon, Fantom, Luka Rajić, Marko Luis i mnogi drugi.

“Zastave budućnosti” realizuju se u okviru programskog luka ”Budućnost Evrope” kojeg još čine ”Škole budućnosti” i ”Bajke budućnosti” i taj luk predstaviće 460 umetnika iz 30 zemalja, rekao je direktor Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture, Nemanja Milenković.

Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine će u ovom programu realizovati izložbe na 300 kvadrata, a biće zastupljeni radovi iz bivše Jugoslavije, Srbije, kao i dela iz bogate međunarodne kolekcije.

Novi Sad je, kako je rečeno, doživeo transformaciju kroz projekat EPK, ta promena je veoma očigledna i trasira put budućim generacijama da ostave svoj trag, a Kreativni distrikt je prostor koji stvara platformu u kojoj je civilno i javno u kulturi povezano i koji otvara vrata za saradnju umetnika, ustanova i organizacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.