Zasedao Savet za zdravstvo

VIDEO K9: Savet za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i omladini na današnjoj sednici razmatrao je i većinom glasova usvojio pet tačaka dnevnog reda i prosledio je materijal odbornicima koji će u petak u gradskom parlamentu razmatrati te predloge.

0
640

Program rada i razvoja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad za 2017. godinu bio je prva tačka dnevnog reda Saveta za zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci i omladini.

“Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad pruža primarnu zaštitu iz oblasti urgentne medicine u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima, a to obuhvata pružanje hitne medicinske pomoći svih urgentnih stanja na licu mesta, u toku transporta, saniteski prevoz obolelih i povređenih u druge zdravstvene ustanove. Odnosi se i na prevoz pacijenata na dijalizu, snabdevanje pacijenata lekovima koji se daju u hitnim slučajevima i na dežurstva na kulturnim i sportskim i drugim skupovima”, rekla je Sanja Uzelac, zamenica predsednika Saveta za zdravstvo.

Takođe, na sednici su usvojeni i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Apoteke Novi Sad, rada i razvoja Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad za 2017. godinu i rada i razvoja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad za 2017. godinu.

Članovi Saveta su prihvatili i Godišnji izveštaj o radu i poslovanju Doma zdravlja „Novi Sad“ za 2016. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.