Zasedao Savet za urbanizam

VIDEO K9: Odbornici Novog Sada će u utorak, na sednici Skupštine grada, u najvećem delu razmatrati predloge za izmene i dopune planova generalne regulacije brojnih lokacija na teritoriji grada. Ove predloge danas su prihvatili članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku.

0
28

Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku su na danas održanoj sednici većinom glasova prihvatili Predlog plana generalne regulacije kompleksa Novosadskog sajma i opštegradskog centra zapadno od Bulevara Evrope u Novom Sadu.

Prihvaćen je, između ostalog, i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora za porodično stanovanje uz Temerinski i Sentandrejski put, zatiim prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške, kao i naselja Ledinci i Stari Ledinci.

Prihvaćene su i predložene izmene i dopune Plana detaljne regulacije dela Avijatičarskog naselja i Detelinare, dela Salajke, Klisanskog puta i centra između ulica Braće Popović, Branka Bajića i Ilije Birčanina. Većina članova Saveta glasala je i za Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije Zelene staze na trasi bivše pruge Novi Sad – Beočin na sremskoj strani grada, Mišeluka sa Ribnjakom, stanovanja uz Bulevar Evrope u Novom Sadu i opštegradskog centra na Trandžamentu u Petrovaradinu.

Savet je usvojio i Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“ kao i Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Osnovnoj školi „Veljko Petrović“ Begeč.

Prihvaćeni predlozi upućeni su gradskom parlamentu na dalje ramatranje i usvajanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.