Zasedao Gradski štab: Dogovoren operativni plan za očekivano nevreme

Nakon što je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na crveni i narandžasti meteoalarm zbog mogućih obilnih padavina noćas na našem području, održan je sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije i operativnog tima za odbranu od poplava na kojem su dogovorene odgovarajuće mere.

0
379

Upozorenje se odnosi na veću količinu padavina koja će biti praćena olujnim vetrom i gradom, a na sastanku je zaklјučeno je da je neophodno preduzeti sve potrebne mere kako bi se pravovremeno reagovalo i kako bi se sprečile negativne posledice.

Predočeno je koje su mere preduzete od momenta dostavlјanja upozorenja od strane Uprave za vanredne situacije, kao i mere koje će biti preduzete u toku današnjeg dana.

Dogovoren je, kako je navedeno, detalјan operativni plan za sve komunalne službe na teritoriji grada i ostale relevantne subjekte, kao i za javna vodoprivredna preduzeća, u cilјu njihovog angažovanja u slučaju odbrane od poplava i dati su nalozi javno-komunalnim preduzećima da izvrše preventivni obilazak terena.

Iz MZ Klisa, kako saznajemo, pozvali su na organizovanje dežurstva, a u slučaju većih padavina i poplave svim članovima saveta je naloženo da dođu u Mesnu zajednicu sa “čizmama, lopatama, grabljama ili ašovima”, kako bi pomagali ugroženom stanovništvu.

Ove mere bi, nadamo se, trebale da spreče haos poput onog koji je napravilo nevreme pre tačno nedelju dana u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.