Zasedala Pokrajinska vlada: Novac za prečistač vode u Bačkom Novom Selu, Banju Rusanda, sportske terene, Gerontološki centar u Bačkoj Palanci

VIDEO K9: Na sednici Pokrajinske vlade danas su opredeljena sredstva za prečistač vode u Bačkom Novom Selu, grejanje u Banji Rusanda, sportske terene, Gerontološki centar u Bačkoj Palanci.

0
14

Skoro 60 miliona dinara izdvojeno je danas na sednici Pokrajinske vlade za izgradnju prečistača za vodu u Bačkom Novom Selu, u opštini Bač, čime će, kako je saopšteno, biti rešen problem snabdevanja meštana tog sela pijaćom vodom.

Doneto je i rešenje da Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ bude usmereno 48,9 miliona dinara za rekonstrukciju postojećeg sistema grejanja u banjskom kompleksu, čime bi troškovi grejanja trebalo da budu prepolovljeni.

Inače, u Banji „Rusanda“ pacijenti se leče stacionarno i ambulantno. Banja raspolaže sa 306 bolničkih kreveta. Na godišnjem nivou stacionarno se leči 5.376 pacijenata, ambulantno 9.816, dok je broj pruženih ambulantnih usluga 129.084.

Za obnovu terena i opremenje sportskih objekata u nekoliko gradova i opština u Vojvodini doneto je rešenje o izdvajanju ukupno 25,2 miliona dinara. Ovaj novac je namenjen za sanaciju sportskih terena i tribina u okviru „Špicer bašte” u Beočinu (10,6 miliona), zatim za investiciono održavanje sportskog terena na „Partizanu” u Bačkoj Palanci (6 miliona), za radove na sportskom školskom terenu u Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici (5,9 miliona), kao i za opremanje gradske gimnastičke sale u okviru Sokolskog doma u Subotici (2,7 miliona dinara).

Gerontološkom centru Bačka Palanka usmereno je 5,5 miliona dinara za opremanje kuhinje i za nabavku nameštaja za sobe korisnika i dnevni boravak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.