Zapošljavanje mladih kroz radne prakse

VIDEO K9: Program „Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“ koji je pokrenuo UNICEF u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Ministarstvom za rad, predstavljen je juče u prostorijama OPENS-a u Novom Sadu.

0
53

Mladima koji nisu u sistemu obrazovanja, u radnom odnosu, niti pohađaju neku vrstu obrazovnog kursa, pružena je podrška da pronađu adekvatno zaposlenje i povežu se sa potencijalnim poslodavcima kroz program „Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse“.

Na platformi Biramuspeh.com i mladi i poslodavci mogu se prijaviti za učešće u ovom programu do 31. avgusta. Uslov za mlade koji žele da obave praksu jeste da imaju završenu najmanje osnovnu školu i da su u starosnoj kategoriji od 15 do 30 godina.

Marko Rakić, službenik za razvoj mladih i adolescenata UNICEF kaže da je veoma izazovno doći do mladih iz osetljivih zajednica te UNICEF stoga ovim programom kreira model dosezanja do njih.

Mladi koji budu pohađali praksu kroz ovaj program dobiće 20 hiljada dinara mesečno.
Pomenimo i da su stručnu podršku i partnerstvo organizatorima ovog programa pružili Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i Gi Group.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.