Zapošljavanje bez veze

VIDEO K9: Zapošljavanje u našem društvu nije lak posao. Ako se tome doda nestručan odabir kandidata ili nerazumevanje od strane onog koji bi da radi na određenom radnom mestu, zaposliti adekvatnu osobu na konkretan posao, ili dobiti posao za koji se aplicira, postaju nemoguća misija. Balans između poslodavca i zaposlenog u svrhu dobre organizacije posla pružaju HR konsultanti, a u četvrtak će u Novom Sadu biti održan i trening profesionalne selekcije, rekla je u emisiji "Press presek" Sonja Ivković, HR konsultant u Psihološkom centru Self.

0
566

Organizacioni, ili psiholozi u poslovnom okruženju, balansiraju između dve strane – poslodavca i zaposlenog, koji traže rešenje koje će biti na dobrobit i jednog i drugog u svrhu organizacionih ciljeva i to je ono čime se HR konsultanti bave, rekla je Sonja Ivković.

“Često, evo iz mog iskustva i prakse, mi se dešava da, recimo, CV, odnosno radna biografija kandidata sugeriše jedno, čovek uživo emituje sasvim drugačije sadržaje, a opis posla je, opet, sa jedne strane, definisan od strane poslodavca, a kada ja odem odem u stvarni kontekst, on izgleda drugačije. Tako da je meni potpuno jasno da postoji jako veliki raskorak između toga kako poslodavci vide proces potrage za kandidatima, a kako kandidati vide ceo taj proces selekcije”, navela je Ivković.

Stoga bi kandidatima trebalo približiti taj proces, a regruterima pojasniti i pomoći u konkretnim veštinama kako sprovesti proces regrutacije i selekcije na način da se zadovolji što više zainteresovanih strana.

“Ljudi koji nisu edukovani u tom smeru, njima nedostaje kontekst. I mislim da bi ključna reč, zapravo bila kontekst, jer vi podatke koje dobijate na bilo kom testovnom materijalu, samo po sebi nemaju posebnu upotrebnu vrednost, ukoliko vi nemate u glavi širu sliku i kontekst u smislu – šta to znači, šta povezanost određenih osobina sugeriše u realnom životu. Na papiru jedno, u realnom životu drugo”, rekla je Ivković.

Kako sa stanovišta poslodavca zaposliti najadekvatnijeg kandidata, a sa stanovišta kandidata kako sebe predstaviti na najbolji način, biće tema promotivnog predavanja 9. marta, a u okviru Treninga profesionalne selekcije pod sloganom “Hoćete da zapošljavate bez veze, ali da ne bude bez veze”. Ciljna grupa treninga su, navela je Ivković, studenti, ne nužno, psihologije i profesionalci koji rade u nekim HR službama.

“HR je, inače, sada skraćenica koja se popularno koristi za ljudske resurse. Pre se to zvala kadrovska služba, ali ono što su bili zadaci i ciljevi kadrovske službe su se drastično promenili da sad više ne možemo taj koncept i taj izraz da prenesemo, pa da to oslikava istu situaciju. U cilju tog treninga organizujemo i promotivno predavanje 9. marta u Centru Self u 19 časova”, kazala je Ivković.

Psihološki centar Self je nastao kao udruženje građana koje je osnovala grupa entuzijasta, doktoranata psihologije da se bave psihologijom na primenjenom nivou, a kroz ovaj centar promovišu značaj mentalnog zdravlja, psihologiju kao nauku koja može biti primenjiva u svakodnevnom životu.

Kompletnu emisiju “Press presek” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.