Zaposleni u JGSP dali krv

VIDEO K9: U velikoj sali JGSP ,,Novi Sad" organizovano je dobrovoljno davanje krvi zaposlenih u tom preduzeću. U ovoj akciji organizovanoj u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine prikupljeno je 15 jedinica krvi.

0
58

U poslednjoj akciji koju je JGSP ,,Novi Sad” sprovelo u saradnji sa Zavodom za transuziju krvi, petnaestoro zaposlenih je dobrovoljno dalo krv, te su svojim gestom ukazali na važnost ovog dela koje nekome može spasiti život.

Prema rečima dr Jelene Klašnje iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, svi zaposleni su uspešno prošli proceduru pre samog davanja krvi. Procedura se sastoji iz razgovora i popunjavanja upitnika, kao i provere koncentracije hemoglobina u krvi.

Ona ističe da su zalihe krvi trenutno stabilne, ali apeluje na sve koji su u mogućnosti da daju krv. Takođe dodaje da oni koji žele to da učine, ne bi trebalo da jedu masnu hranu, već da pre dolaska imaju lagan doručak i redovan unos tečnosti.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine će ove nedelje organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi širom Vojvodine, a u periodu od 7 do 14 časova radnim danima svi zainteresovani mogu da doniraju krv u Zavodu za transfuziju Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.