Zaposleni u gradskoj upravi davali krv

VIDEO K9: Zaposleni u gradskoj upravi danas su imali prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, a sugrađanima koji krv sutra daju u pokrajinskom Zavodu za transfuziju biće rađene besplatne analize ordeđenih krvnih parametara.

0
49

Među današnjim akcijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine na prikupljanju krvi od dobrovoljnih davalaca, jedna je održana i u Skupštini Novog Sada. Reč je o redovnoj akciji koju organizuje Aktiv gradskih uprava Novog Sada.

Ovo je prva od planirane tri ovogodišnje akcije prikupljanja krvi od davalaca među zaposlenim u gradskoj upravi, a po potrebi može ih biti i više. Aktiv ove akcije organizuje već oko deceniju i po u saradnji za pokrajinskih ZZTKV i gradskom organizacijom Crvenog krsta.  

Prošle godine su, kako je rekao, od građana koji prvi put daju krv prikupljene 1.224 jedinice, što je značajan porast u odnosu na 2021.

Svi dobrovoljni davaoci koji krv daju sutra, u utorak, 14. februara od 7 do 14h u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, imaće priliku za besplatnu kontrolu određenih parametara krvi, CRP, KKS, ŠUK, ALT, AST, GGT, kao i Ureu, Kreatinin, Mokraćnu kiselinu, Gvožđe i Lipidni status.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.