ZAPOSLENI U EKONOMSKOJ ŠKOLI NAJAVILI ŠTRAJK

(VIDEO K9) Sindikat zaposlenih u Ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" najavio da će stupti u štrajk ukoliko im se neisplate zaostale plate.

561

Račun ove škole blokiran je zbog tužbe privatne firme koja je izvodila radove na fasadi školi, kojoj nisu isplaćena dogovorena sredstva.

Predstavnici sindikata ekonomske škole “Svetozar Miletić” ističu da su nakon jednog svog protesta dobili uverenje gradske vlasti da će problem oko duga biti rešen, a račun odblokiran. Prvobitan rok koji je gradska vlast, prema rečima predstavnika školskog sindikata sama odredila bio je 15. novembar, da bi kasnije bio pomeren do kraja istog meseca.

[quote_box_center] Srpska napredna stranka smatra da je nekorektno da se gradska vlast optužuje za nešto za šta nije odgovorna. Uprava škole i gradska uprava daju oprečne informacije u vezi sa načinom na koji je sklopljen sporni ugovor. Uprava škole ističe da je grad obećao da će finansirati renoviranje fasade, dok je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić izjavio da je rukovodstvo škole ugovor sklopilo bez odobrenja gradske vlasti. [/quote_box_center]

Pre tri godine Ekonomska škola “Svetozar Miletić” sklopila je ugovor sa privatnom firmom zbog renoviranja fasade školske zgrade na Trgu mladenaca. Vrednost ugovora bila je 11 i po miliona dinara. Zbog neispunjena ugovornih obaveza firma je tužila škole i dobila spor, nakon čega je ovoj blokiran račun.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.