Zaposleni Informatike u humanoj akciji

VIDEO K9: Svoju humanost građani Srbije pokazuju svakodnevno na razne načine, a da nije teško biti human uverili smo se i danas tokom akcije dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u JKP Informatika.

0
462

I tokom ove nedelje svi humani građani, pojedinačno ili u okviru preduzeća i ustanova u kojima su zaposleni, imaju mogućnost da dobrovoljno daju krv na brojnim lokacijama širom Vojvodine.

Ovoj akciji, koju tradicionalno sprovodi Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, odazvali su se i zaposleni u novosadskom JKP Informatika.

“U današnjoj akciji koja je organizovana ovde u Informatici je dobar odziv davaoca, inače mi na svaka tri četiri meseca radimo redovne akcije u Novom Sadu, današnji odziv davaoca je zadovoljavajući. Smatra se solidnim, tu smo još nekih pola sata i verujem da će biti još neki davalac . Danas je bilo 20 davalaca, sve je prošlo bez problema, organizacija domaćina je jako dobra i mi smo zadovoljni”, rekao je dr Miroslav Petković iz Zavoda za trasfuzijz krvi Vojvodine.

Nakon Informatike, akcija je preseljena u Gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad, a tokom dana dragocena tečnost prikupljana je i u Poljoprivrednoj školi u Futogu, Mesnoj zajednici Kovilj, Ambulanti u Gardinovcima i gradskoj Tehničkoj školi Mileva Marić Ajnštajn.

“Svakodnevno se planiraju akcije imamo akcije u gradu i imamo akcije van Novog Sada, takođe imamo svakodnevno prikupljanje krvi dobrovoljni davaoci mogu doći svakog dana od 7 ujutru do 14 sati svakog radnog dana, svakog utorka imamo akciju u Zavodu prikupljanja krvi od 7 ujutru do 16 sati i svake prve subote u mesecu od 8 do 12 sati pre podne”, istakao je dr Petković.

Do kraja ove nedelje mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi biće raspoređene i drugim lokacijama u Novom Sadu i Vojvodini na kojima će građani moći da pokažu svoju humanost.

Tako se u sredu, osim u Novom Sadu, krv prikuplja u Zrenjaninu i Pančevu, u četvrtak u Crvenki i Somboru, a u petak u Bajši, Gunarošu, Selenči, Bačkom Novom Selu i u Šidu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.