Zaplenjeno preko tone skanka

VIDEO K9: Preko jedne tone narkotika zaplenjeno je noćas, a na području između Novog Sada i Bačke Palanke uhapšena šestočlana kriminalna grupa koja je prevozila ovu drogu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Vrednost zaplenjene marihuane procenjuje se na oko četiri miliona evra.

0
612

Zaplenjeno je ukupno 1.096 kilograma skanka pronađenog prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gde je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

Ovo je rekordna pojedinačna zaplena narkotika, ne samo u Srbiji već i u regionu, istakao je ministar policije Nebojša Stefanović.

„Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističe policije, narkotici su zaplenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa  koja je prevozila tu drogu“, rekao je Stefanović.

Uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Uhapšeni su D.G. (1968), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (1980), D.I. (1968), P.I. (1991) i S.I. (1976) iz Beograda, kao i V.K. (1981) iz Novog Pazara.

Ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga, istakao je Stefanović.

Zahvalivši pripadnicima Uprave kriminalističke policije – Službe za droge na ozbiljnom radu, Stefanović je rekao da je stvorena nova generacija profesionalaca, ozbiljno obučenih, opremljenih, voljnih i snažno motivisanih da se bore protiv narko –  kriminala i svih kriminalnih klanova koji se bave distribucijom droge u našoj zemlji, regionu i šire.

Uhapšeni članovi ove kriminalne grupe su se, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bavili nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske Unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.