Zaplenjeno preko tone skanka

VIDEO K9: Preko jedne tone narkotika zaplenjeno je noćas, a na području između Novog Sada i Bačke Palanke uhapšena šestočlana kriminalna grupa koja je prevozila ovu drogu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Vrednost zaplenjene marihuane procenjuje se na oko četiri miliona evra.

295

Zaplenjeno je ukupno 1.096 kilograma skanka pronađenog prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gde je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

Ovo je rekordna pojedinačna zaplena narkotika, ne samo u Srbiji već i u regionu, istakao je ministar policije Nebojša Stefanović.

„Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističe policije, narkotici su zaplenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa  koja je prevozila tu drogu“, rekao je Stefanović.

Uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Uhapšeni su D.G. (1968), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (1980), D.I. (1968), P.I. (1991) i S.I. (1976) iz Beograda, kao i V.K. (1981) iz Novog Pazara.

Ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga, istakao je Stefanović.

Zahvalivši pripadnicima Uprave kriminalističke policije – Službe za droge na ozbiljnom radu, Stefanović je rekao da je stvorena nova generacija profesionalaca, ozbiljno obučenih, opremljenih, voljnih i snažno motivisanih da se bore protiv narko –  kriminala i svih kriminalnih klanova koji se bave distribucijom droge u našoj zemlji, regionu i šire.

Uhapšeni članovi ove kriminalne grupe su se, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bavili nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske Unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here