Zamensko putovanje do kraja 2021.

VIDEO K9: Prema odluci Vlade Srbije, pravo na zamenska putovanja koja mogu da se iskoriste do kraja sledeće godine, takozvane vaučere, imaju putnici koji su potpisali ugovor sa turističkom agencijom do 15. marta.

29

Uredbom o ponudi zamenskog putovanja za turisticko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti Covid 19, omogućeno je građanima koji su uplatili turistički aranžman do 15. marta ove godine da se sa agencijama dogovore o zamenskom putovanju koje mogu da iskoriste najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Pravilnik o opštim uslovima putovanja koji reguliše otkazivanja važi u normalnim okolnostima, a u uslovima proglašenog vanrednog stanja situacija je sasvim drugačija.

Ukoliko zamensko putovanje ne bude realizovano do kraja sledeće godine, građani imaju pravo na povraćaj uplaćenih sredstava do 15. januara 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo turizma. Novo putovanje će, u dogovoru agencije i putnika, biti realizovano na istoj ili drugoj destinaciji, u iznosu ne manjem od onog koji je putnik uplatio agenciji za putovanje koje nije iskoristio.

Većina turističkih agencija, kako je rekao, nije u mogućnosti da obezbedi zamensko putovanje aranžmanom na nekoj drugoj destinaciji jer je uplaćeni novac već utrošen na onoj koja je rezervisana. Ukoliko insistiraju na povratu novca, putnici će moći da ga očekuju u januaru 2020. po isteku roka određenog preporukom Vlade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.