Zamenite stari papir za sadnice

VIDEO K9: U želji da promoviše i podstakne reciklažu starog papira, tokom manifestacija Jesenje cvetne pijace, udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" i ove godine organizuju akciju zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća.

0
56

Akciju zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća i ove godine tokom trajanja jesenjih cvetnih pijaca ispred novosadskog SPENS-a organizovaće “Inženjeri zaštite životne sredine”.

Svi koji donesu 10 kg starog papira dobiće sadnicu cveća, a za 60 kg starog papira sadnicu drveta.

Papir se može zameniti na štandu “Inženjera zaštite životne sredine” petkom od 8 do 19 i subotom od 8 do 13 sati, danas i sutra, kao i petkom i subotom u naredne tri sedmice.

Zainteresovani na ovom štandu mogu da dobiju i više informacija o procesu reciklaže i načinima na koji mogu da smanje svoj negativan uticaj na životnu sredinu i doprinesu njenom očuvanju.

Inženjeri zaštitie životne sredine podsećaju da se proizvodnjom iz recikliranog papira, umesto iz drveta, postiže se energetska ušteda i do 74%, zavisno od tehnološkog postupka i vrste hartije.

Dobijanjem papira iz jedne tone recikliranog smanjuje se emisija štetnih gasova za oko 70%, a reciklažom samo 1 tone starog papira sačuva se 32.000 litara vode potrebne za proizvodni proces.

Da bi se zadovoljile potrebe za papirom prosečnog domaćinstva godišnje se poseče 6 stabala, dok se svakom tonom recikliranih novina sačuva 17 stabala starosti između 15 i 20 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.