Zamena stolarije za energetsku efikasnost

VIDEO K9: 250 miliona evra opredeljeno je ove godine za konkurs zamene stolarije na porodičnim kućama i stanovima. Reč je projektu koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike, a koji sprovode jedinice lokalne samouprave i gradske opštine.

0
31

Danas je istekao rok za podnošenje prijava za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Reč je o nacionalnom projektu za koji prijave podnose jedinice lokalne samouprave i gradske opštine, a u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenje, te smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Ove godine je, za tu namenu, država obezbedila 250 miliona evra.

Taj novac usmeren je na zamenu stolarije, odnosno, postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i postavljanje solarnih panela.  

I ove godine, kao i na prethodnom konkursu, kriterijum po kojem se građanima dodeljuje pomoć je kvalitet postojeće stolarije.

Prednost će imati oni koji imaju lošiju stolariju i jednostruke prozore.

Drugi važan kriterujum biće i broj ukućana na istoj stambenoj površini.

Kako je istaknuto u Ministarstvu rudarska i energetike, država će na proleće novčano pomoći najugroženije porodice u Srbiji koje se u svojim lokalnim samoupravama prijave na konkurs za nabavku nove stolarije, zamenu ložišta ili postavljanje nove fasade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.