ŽALBA RATEL-A ZBOG FREKVENCIJE SOS KANALA

887

Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) je saopštila u sredu da “upravo podnosi” žalbu i da očekuje ukidanje presude Privrednog suda u Beogradu, kojom su ta agencija i Republička radiodifuzna agencija (RRA) dužne da isplate televiziji SOS Kanal 650 miliona dinara odštete.

“RATEL sa velikim optimizmom, zasnovanim na brojnim dokazima i na argumentovanom činjeničnom i pravnom stanju opisanom u žalbi na presudu, očekuje da će prvostepena odluka suda biti ukinuta i da će u konačnom ishodu biti odbijen tužbeni zahtev SOS Kanala kao neosnovan”, navodi se u saopštenju.

RATEL je dodao da to znači da “ni trenutno, a najverovatnije ni kasnije”, neće biti nikakve materijalne štete za budžet Srbije i njene gradjane.

Privredni sud u Beogradu presudio je da su RRA i RATEL dužne da nadoknade štetu SOS kanalu u vrednosti od 650 miliona dinara koja je nastala dodeljivanjem neispravne frekvencije, odnosno dodeljivanjem frekvencije koja je pripadala državnoj televiziji Rumunije.

RATEL je u saopštenju izrazio uverenje da je ta presuda doneta na osnovu “pogrešno i nepotpuno utvrdjenog činjeničnog stanja, uz bitne povrede odredaba Zakona o parničnom postupku i uz zanemarivanje velikog broja činjenica i dokaza predstavljenih tokom sudjenja od strane RATEL-a i RRA”, prenosi agencija “Beta”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.