Zakon o rodnoj ravnopravnosti podržalo 100 organizacija

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost saopštilo je danas da je 100 organizacija i 400.000 ljudi podržalo Zakon o rodnoj ravnopravnosti.

153

“Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti do sada je podržalo 27 ministarstava i nezavisnih institucija, kao i 63 organizacije sindikata i udruženja građana koji zajedno broje oko 400.000 članova”, precizira se u saopštenju navodi se Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kojim predsedava potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

U saopštenju se poimence nabraju organizacije i institucije koje su dale podršku zakonu kako i ministarstva koja su to učinila.

Na tom spisku se ne nalazi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje se, po pisanju medija, ne slaže sa tim predlogom i najavljuje svoj.

Kako ističu u Koordinacionom telu podrška predlogu zakona, odnosno društveni konsenzus koji je postignut, pokazuje koliko je on potreban Srbiji, kao i spremnost našeg društva da ženama prizna pravo da budu ravnopravnije nego danas.

“Kako se ovaj zakon tiče svakog člana našeg društva, tako je i podrška zakonu stigla od velikog broja društvenih grupa, od sindikata putara, železničara, komunalnih radnika, studenata i velikog broja ženskih organizacija. Zakon je podržala i Stalna konferencija gradova i opština čiji su članovi sve opštine u Srbiji” navedeno je u saopštenju.

Pitanje forme je ko će predložiti zakon koji je važan za put Srbije u Evropsku uniju. A forma ne treba da sakrije suštinu, a to je da će ovaj zakon doneti mnogo veća prava svim građankama i građanima naše zemlje, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.