Zakon o radu – za ili protiv koga?

VIDEO K9: Najveću pažnju javnosti uzeo je zapravo Zakon o radu, čije usvajanje se očekuje u četvrtak, a kako je najavljeno, u Srpskoj naprednoj stranci ovaj zakon je podržan jednoglasno.

561

Dva važna zakona i jedan izveštaj našli su se danas na dnevnom redu u republičkom parlamentu. Reč o je o Zakonu o radu i Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju, kao i o izveštaju o poplavama.

Ipak, ekonomisti podržavaju ideju promene zakona, ali dodaju da je trebalo ostvariti kompromis sa sindikatima, ma kakvi oni bili.

U Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj smatraju da su izmene Zakona o radu korak napred u odnosu na postojeći zakon i da će omogućiti privredi da lakše zapošljava radnike.

U sindikatu Nezavisnost kažu da su u ovom zakonu ponuđena rešenja koja pogađaju i zaposlene i nezaposlene, kao i socijalne slučajeve i penzionere. Zato poručuju da se to građanima mora reći.

Nezadovoljni izmenama i dopunama Zakona o radu sindikalci već nekoliko dana okupljaju u Beogradu. Usvajanje zakona očekuje se u četvrtak, za kada je zakazan i veliki proetst ispred Skupštine Srbije.

SSS grana novog sada poziva sve građane da se priključe velikom protestu protiv najavljenih izmena i dopuna Zakona o radu, Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO, Zakona o privatizaciji i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju.

Protest će se održati u četvrtak, 17.07.2014. godine u Beogradu. Okupljanje je zakazano za 11.00 časova na Trgu Nikole Pašića.

Obezbeđen je prevoz iz Novog Sada – prijave do srede 16.jula 2014. godine do 10.00 časova. Potrebno je dostaviti ime, prezime i broj telefona, nakon čega ćete biti obavešteni o vremenu i mestu polaska. Podaci učesnika biće strogo čuvani.

Prijavu možete izvršiti lično dolaskom u zgradu Radničkog doma “Svetozar Marković”, Bulevar Mihajla Pupina 24, ili telefonom na 021/456-290 ili putem mejla na adresu [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.