Zakon o istopolnim zajednicama

VIDEO K9: Predlogom zakona o istopolnim zajednicama Srbija je pokazala da razume kulturu ljudskih prava, izjavila je ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić tokom dijaloga o predloženom nacrtu ovog zakona koji je organizovalo ministarstvo.

0
30

Srbija razume kulturu ljudskih prava i „penje se na lestvici društva“ koje ta prava i poštuju, a pokazatelj za to, prema rečima ministarke za ljudska i manjinska prava i drustveni dijalog, Gordane Čomić, jeste Predlog nacrta zakona o istopolnim zajednicama.

Donošenjem tog zakona Srbija će biti 50. zemlja u svetu koja će takva prava poštovati, rekla je Čomić i dodala da je Predlog nacrta zakona o istopolnim zajednicma nastao zalaganjem civilnog društva u Srbiji koje želi da „gradi kulturu ljudskih prava, kompromisa i kulturu dijaloga“.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije pozvalo je ranije sve zainteresovane da učestvuju u javnim konsultacijama za izradu teksta Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, uz objavljivanje Polaznih osnova za izradu tog nacrta koji će potom biti prosleđen parlamentu na usvajanje.

U izradi Polaznih osnova za izradu Nacrta zakona o istopolnim zajednicama korišćeni su najbolji primeri uporednopravnih rešenja, a Čomić je rekla da će sve o čemu je danas bilo reči na sastanku biti u preporukama u radnim grupama u martu ili u javnim raspravama.‚

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.